Beelden

Mensen zijn mijn belangrijkste inspiratiebron. Mijn werk bestaat daarom ook voor negentig procent uit menselijke thema’s. Mensen hebben oneindig veel uitdrukkingen en bewegingen in zich. Ik kies een thema, styleer dat zodanig dat als het ware een versimpelde weergave ontstaat. Een lijnenspel met een eigen leven. Ik zou natuurlijk ook heel gedetailleerd te werk kunnen gaan. Dan is voor iedereen duidelijk wat het is, maar ook niet meer dan dat. Nu laat ik nog wat over aan de fantasie.

Bewegingsvrijheid

Voorheen werkte ik veel met materialen als hout, steen en keramiek. Toen ik groter ging werken, stapte ik over op gips en polyester. Tegenwoordig werk ik vooral met brons. Met brons heb ik meer bewegingsvrijheid. Steen en hout hebben voor mij beperkingen, omdat je wordt gebonden door een bepaald formaat. Ook met polyester heb ik veel meer vrijheid in de vormgeving, maar is een andere techniek. Voor een bronzen beeld werk je de vorm met was op en bij polyester haal je juist het materiaal weg om de juiste vorm te krijgen.

Voor een brons maak ik de basis van bronsdraden. Deze bekleed ik met stukjes was tot het gewenste model er is. Vervolgens wordt het model in de bronsgieterij in een mal gevat. De was wordt er uit gestookt, waarna het brons er in wordt ingegoten. De mal vervalt en de was gaat verloren, daarom heet dit proces “cire perdue”. Na afkoeling wordt het ruwe stuk brons met een slijpmachine afgewerkt tot een mooi glad geheel. Ik laat mijn werk in Frankrijk gieten bij BBC in Frankrijk. www.bronzebbc.fr

Unicums

Een deel van mijn werk maak ik in opdracht, de rest zijn vrije creaties. Ik heb een bepaalde stijl van werken die je niet zomaar verandert. Maar geen enkel beeld is hetzelfde. Ik maak unicums, het is tenslotte veel leuker om te boetseren, dan om een serie-collectie te produceren. Ik werk wel vaak thematisch, maar dan zijn er een x-aantal varianten op het thema.

Het valt mij meestal niet zwaar afstand te doen van een kunstwerk. Ik raak tenslotte een beeld nooit kwijt. Ik verkoop het wel, het wordt eigendom van iemand anders, maar het blijft altijd mijn beeld.

Tentoonstellingen

Geen evenementen gevonden!

Pin It on Pinterest

Share This